Lamsrollade van Jamie Oliver

Deze lamsrollade komt uit de hoge hoed van Jamie Oliver. Ik houd van zijn recepten omdat hij een passie heeft voor gewoon, regionaal eten. Hij weet dat aan mij over te brengen.

Kooktijd 4 uur

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 lamsschouder, uitgebeed, opgerold en opgebonden door de slager
  • olijfolie
  • 1 bol knoflook, teentjes losgehaald, ongepeld
  • 4 rode uien, gepeld, in vieren
  • klein bosje rozemarijn
  • 1 el bloem
  • 0,5 liter kippen- of lamsbouillon

Lamsrollade

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de lamsschouder met zeezout en vergemalen zwarte peper en wrijf 'm rondom in met olijfolie. Leg de rollade in een braadslee of gietijzeren pan met de knoflooktenen, uienparten en rozemarijntakjes. Dek af met aluminiumfolie en braad 3,5 uur in de oven.

Neem na 3,5 uur het lamsvlees uit de oven, verwijder de folie en zet het vlees nog 30 minuten in de oven, of tot het smeltend mals is. Als je dit gerecht als onderdeel van een etentje serveert dan is dit het moment om het voorgerecht op tafel te zetten.

Neem het vlees uit de oven, leg het op een houten plan en dek af met aluminiumfolie om het warm te houden. Laat het rusten terwijl je de groenten en jus klaarmaakt.

Zet de braadslee op het fornuis op middelhoog vuur. Neem wat van het vet uit de braadslee als er te veel in zit. Neem de rozemarijntakjes en de knoflookschillen eruit en prak de ui en knoflooktenen fijn met een vork. Voeg de bloem toe en roer goed om klontjes te voorkomen. Schenk de bouillon erbij en roer nogmaals. Laat 5 minuten inkoken en schenk de jus, als deze mooi dik is, door een zeef in een juskom.

Serveer met aardappelknolselderijkpuree en geglaceerde worteltjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 476
Vet: 21 gr
Koolhydraten: 14,6 gr
Voedingsvezel: 2,1 gr
Eiwit: 54,9 gr

Bron: Delicious Magazine, Jamie Oliver

Van de lamsrollade naar de andere vleesrecepten


Tips en trucs voor Gezond Afvallen

Eboek Tips en trucs voor afvallen
Bestel hier


SMART afvallen

Eboek SMART Afvallen
Bestel hier